Monday, July 25, 2005

Vecka 29

rätt bra vecka. sett en del nytt runtom stan, både stickers och schabloner . var en sväng förbi akays hus också, han har fixat till det med nya tapeter och inredning .

DN På stan hade en special om övergivna platser i sthlm, och Atlasmuren 22 (s:t eriksbron) kom etta.

några intressanta länkar: streetmemes, yellow arrow, alias streetartarkiv.

Monday, July 18, 2005

Vecka 28

gjorde en lång undersökande tur i området gamla stan-riddarholmen-slussen-norra söder, såg massor av prylar.

stickers av gsus , diffus , tjusig , tok och andra , ett gäng pärlplattor , snygga schabloner under centralbron och annanstans, och stora maskerade män-affischer runt slussen (något så avancerat som detta senare, som kräver båt för att kunna utföras, borde kanske föräras med ett eget namn. typ waterart.) också ett par akay-liknande budskap . (i bakgrunden på den sista bilden kan ses hur stadens renhållning förintade de snygga schablonerna under centralbron, bara 20 minuter efter att jag fotat dem.)

kajsa arnoldson har en fin special om streetart i New York här. (via gatukonst.com).

på ovanstående sida kan man i en av kommentarerna, på sidan med bilder från den guidade wooster-promenaden, läsa att det i NY är helt okej att plocka med sig konstverk. kan man verkligen säga att det är det? visserligen gör ju folk det även i sthlm stup i kvarten (försvunna holkar är ett exempel, och vid slussen noterade jag åtminstone spår av två nedrivna pärlplattor), men det drabbar tyvärr de mer avancerade konstverken (det är svårt att ta hem en sticker eller poster utan att ha sönder den). förr eller senare försvinner streetarten genom stadens städning, men jag tycker för den skull inte att man kan plocka med sig konstverk, vilket snarast är att jämföras med att ta med sig tavlor eller skulpturer från "vanliga" museum.

Tuesday, July 12, 2005

Vecka 27

dags för ett nytt besök vid s:t eriksbron. staden (antar jag?) har sett till att måla en av innerhusets väggar tegelröd för någon månad sen, "rensa" så att säga. en del nya grejer där, bl.a. uno , kamin , HE! och annat . även sett en del annat runtom på kungsholmen, bland annat ümr .

ett till exempel på kreativ streetart (troligen från storbritannien). (tack till Tim för tipset!)

Wednesday, July 06, 2005

Vecka 26

inte varit hemma så mycket i veckan, men väl en sväng i skåne, och där sett en del prylar i höör och lund .