Wednesday, December 01, 2004

Vecka 48

ignet nytt direkt. fick en blogkommentar om att de rosa kaninerna är en reklamkampanj. rätt troligt iofs, eftersom mellanrummet mellan kaninens fötter bildar ett litet hjärta och de är tryckta på glossigt rosa papper. en liknande sak hände för drygt ett år sen, då svarta stickers med ett rött frågetecken på började dyka upp i stockholm. det kunde mycket väl ha varit streetart men visade sig sedan vara black eyed peas logga.

4 Comments:

At 5:25 AM, Anonymous Anonymous said...

http://www.nexcite.se/

 
At 9:38 AM, Anonymous Anonymous said...

De rosa kaninerna (egentligen röda) är reklam för en sportdryck, såg det idag när jag var i affären. ruttet som sagt. Men det e inget nytt att företag gör så här. Nike, Puma, Plack Eyed, Levis för att nämna några...

schysst site, mer från uppsala.

/Sacho

 
At 8:00 AM, Anonymous Anonymous said...

Vad är det som gör något till streetart? är det bra om det är en konststudent som gjort något, om samma sak är en betald bild framställd i reklamsyfte, är den dålig då? Varför och hur tänker du runt det?

 
At 4:30 PM, Blogger Patrick said...

Jag skulle väl säga att kriterierna för streetart är a) konstnärlig ambition främst, b) eventuella budskap inte kopplade till någon faktisk person eller organisation, c) någon form av massproducering/konsekvens (antingen i motiv eller stil), d) inga kommersiella budskap och e) att det följer gängse vedertagna regler (inte uppföras på privata ytor eller över annan streetart).

 

Post a Comment

<< Home