Wednesday, May 04, 2005

Vecka 17

inte sett mycket nytt denna vecka - ett par schabloner (super-mareng finns på flera ställen i innerstan) och nån sticker av dismo .

(om någon har tips på gratis webhotell som funkar bättre än geocities, tipsa gärna.)

5 Comments:

At 4:58 AM, Anonymous Anonymous said...

Flickr för foton. Gratis att ladda upp tio MB i månaden tror jag.
/leen.us

 
At 7:58 AM, Anonymous Anonymous said...

Mareng-grejen finns med liknande slogans som t.ex "monkey-bizz" som jag tror är nån sorts affär..

 
At 8:20 AM, Anonymous Anonymous said...

Om du gör thumbnails istället för att lägga in den stora varianten på bilden så spar du iaf lite på trafiken. Som det är nu så är det ju som att alla som går in på sidan tittar på alla bilderna.
Tack för en nice blogg man
//Fred

 
At 1:59 PM, Anonymous Anonymous said...

kör med flickr det är suveränt!

 
At 6:31 PM, Anonymous Anonymous said...

Flickr är det hetaste photo-communityt sedan åtminstone ett halvår tillbaka, helt enkelt därför att det fungerar suveränt. Innovativt och användarvänligt.

Det är främst tre funktioner som gör Flickr till något mer än bara ännu ett online-fotoalbum bland andra:

1) Flickr är byggt för att skapa communitys, som kan vara öppna eller slutna. Som t ex om Streetart.

2) Med Flickr kan du "tagga" foton, märka upp dem med ord helt enkelt, så att de blir lätta att hitta för nyfikna surfare. Vill du hitta alla foton som taggats "streetart" på Flickr? Voilà: http://www.flickr.com/photos/tags/streetart/.

3) Flickr är blogvänligt. Faktum är att du kan posta foton direkt från Flickr till alla de vanligaste blogsystemen, inklusive Blogger och WordPress (Som använder Meta Weblog API). Se: http://www.flickr.com/help.gne#55 (Har själv dock inte testat just det.

20 MB får du ladda upp med ett Free account, men ett Pro-account är nästan lika billigt det också (Priserna har sänkts sedan Yahoo! köpte Ludicorp, som äger Flickr, förra månaden.). 25 USD för 1 år och 48 USD för två år och då får du ladda upp 2 GB per månad.

Plus att du med ett Pro-account också kan lagra dina foton i fullformat, så att Flickr i praktiken fungerar som en off-site backup för fotoalbumet.

Men Flickr är fortfarande inte webhosting... Jag är själv väldigt nöjd med TextDrive ( http://www.textdrive.com/ ) även om det inte är gratis. Suverän hårdvara, suverän personal och ett suveränt community på supportforumet.

Två hostingföretag som jag däremot har dåliga erfarenheter av är B-One och Shellkonto.

// Mats

 

Post a Comment

<< Home