Wednesday, November 16, 2005

Vecka 45

ny schablon JSV här och var runt stan , nån schablon till , nya (närgångna) ansiktsaffischer av DP .

dags också för nytt besök vid s:t eriksbron. lite nytt, mest av kändisar som Hop Louie, defaceist och HE!.

Diffus har fixat en hemsida också.

håll utkik i Aftonbladet framöver, känner på mig att det kommer komma något om streetart i Stockholm där snart... =)

(förresten ses vi väl på bloggforum nu på lördag...?)

19 Comments:

At 1:10 PM, Blogger Cftbl said...

I slutet på Tjärhovsgatan efter Tjärhovsplan mittemot greken på hörnet finns en del snygga nya grejer också...

 
At 2:18 AM, Anonymous Mike said...

men shit...känns sjukt trist med s:t eriksbron. det finns MYCKET runt om i stan, gatukonst handlar inte bara om ett undangömt ställe som atlasmuren. FNU bloggen är bra aktiv och kikar utanför vasastan och slussen.

 
At 2:44 AM, Anonymous ekta said...

Patrik. såg att du hade bilder på ett par av mina posters på bloggen, för mer av mina prylar kolla www.fotolog.net/ekta

kul med en BRA svensk streetart blogg. vi hörs.

 
At 3:12 AM, Anonymous Otto said...

Mike: Men Atlasmuren är också ett ställe där det alltid finns massa nytt, och enklast att hålla koll på. Sätts det en ny affisch ute på stan är det kanske inte så enkelt för Patrik att märka det, men sen finns det ju säkra kort.
F.Ö tycker jag att någon borde slå en glasflaska i huvudet på den där JSV som förpestar scenen med sina fula stencils överallt..
Mycket Hop Louie = Bra!

 
At 4:24 AM, Blogger Patrick said...

Till Mike (och andra som undrar): Jag hinner pga andra engagemang inte alltid spatsera och fotografera så mycket som jag skulle vilja. Det som kommer upp här är helt enkelt det jag hunnit fota den aktuella veckan. Ibland är det mycket, ibland inget alls.

Atlasmuren besöker jag ungefär var sjätte vecka. Visst är det lite repetativt och måhända förutsägbart, men det är som Otto påpekar ett ganska bra ställe för att se nya grejer, eftersom det i princip alltid finns nytt där. Samtidigt får man också tänka på att de som inte bor i Sthlm och inte kan besöka Atlasmuren, Slussen och de andra schyssta ställena så ofta säkert är intresserade av att se nya saker därifrån.

Det är bra att det finns andra sidor och bloggar som lägger upp bilder, eftersom vi kompletterar varandra. Det vore ju lite trist om FNU, Gat-art och jag hade samma saker uppe...

Slutligen: skriv gärna tips på ställen där ni sett nya grejer (som Ctfbl gjorde). Förhoppningsvis hinner jag ta mig förbi där och fota.

 
At 6:52 AM, Anonymous defaceist said...

Haha, kändis :D tufft.

Skönt med en redig uppdatering, även om det är som sagt lite repetativt med bron...såg du Huxflux snygga arr förresten? Eller har det åkt ner?
http://www.fnu.se/photoblog/index.php?showimage=141

 
At 6:53 AM, Anonymous defaceist said...

eller vänta, det var kanske inte under bron :D Ursäkta då.

 
At 8:25 AM, Anonymous Anonymous said...

Ja, shit vad snyggt av HuxFlux att trixa en kvart i photoshop och skriva ut a3 på laserskrivare! Jätteinnovativt!

 
At 3:35 PM, Anonymous Anonymous said...

haha! ja tänk om man kunde vara som huxflux :)

 
At 6:39 PM, Anonymous HUXFLUX said...

ånej en person på internet tycker inte om mig :(((

nej dryghete har sin charm ibland
even mina 15 mins a3 i photoshop...

puss

 
At 3:15 AM, Anonymous Anonymous said...

Huxflux, sorry. Fel av mig att dissa en person jag inte känner över huvud taget. Jag känner bara rent spontant att stockholms gatukonstnärer borde kunna använda sig mer av fantasin och bredda spektrat för gatukonstuttrycket. tar tillbaka den uppenbart nedlåtande tonen, min kritik ligger dock kvar. Det måste man kunna ta som konstnär.

 
At 4:53 AM, Anonymous HUXFLUX said...

http://www.fnu.se/photoblog/index.php?showimage=141
är inte specielt snygga, kan jag hålla med om... Gjorde den mer för att visa hur mycket jag tycker om henne, i brisst på ideer så vart den värdelös :)

 
At 6:04 AM, Blogger Patrick said...

Anonyme kritikern: varför gör du inte slag i saken och fixar upp några nya, snyggare prylar? =)

 
At 8:08 AM, Anonymous Anonymous said...

Patrick; För det första har jag inget intresse av att starta egen dokumentering av gatukonst och föredrar att se det ute på stan, plus total avsaknad av tekniskt kunnande, jag äger inte en dator ens. För det andra, "snygghet" är för mig fel utgångspunkt när det gäller konst. Visserligen är gatukonst från grunden en grafisk konstform där man i viss mån kan prata om "snyggt" och "fult" men få gatukonstnärer ägnar sig åt gedigna processer och utveckling av sitt konstnärskap. Vart är viljan att utvecklas bryta nya marker? Experimentlustan lyser med sin frånvaro på den svenska gatukonstscenen. Det finns undantag.

 
At 12:32 PM, Anonymous defaceist said...

Håller med dig (anonymous) om att man borde sträva efter att utveckla sig även inom streetart-scenen, men att du pratar om "gedigna processer" tycker jag luktar väldigt mycket "Ju mer komplicerad processen att skapa ett konstverk är, desto bättre är konstverket". SJÄLVKLART ska man sträva efter att göra intressanta och genomtänkta grejer, men man ska inte blanda ihop gatukonst och t.ex. en oljemålning som hänger i ett galleri - tittar du på oljemålningen beundrar du tekniken och skickligheten, eller idén bakom målningen. Gatukonst ser jag på ett helt annat sätt.

 
At 12:10 AM, Blogger Patrick said...

Anonym: det var inte dokumentering jag syftade på att du skulle ge dig in i, utan snarast själva streetarten. En naturlig reaktion på att något inte är lika bra som man tycker att det borde vara vore att ge sig in i området och göra saker bättre än de gjorts tidigare...

 
At 4:32 AM, Anonymous Anonymous said...

Kan man få lite detaljer om Aftonbladets streetart-grej?

 
At 5:52 AM, Anonymous the menace / HE! said...

Ojoj, nu blev jag lite förvirrad här. Namnet Defaceist är ju förvirrande likt D*Face, trodde att D*Face hade lärt sig svenska där ett tag... För övrigt håller jag med om att vi är rätt fantasilösa i Stockholm för tillfället. Lek mera! En av få som känns drivande och experimentell nu är Hop Louie, även fast det finns mycket mer att göra...

 
At 4:15 AM, Anonymous Anonymous said...

är exprimentellt alltid bra? är stora produktioner bättre än små? är något som tar längre tid att få upp (affisch etc.) bättre än något som går snabbt (klistermärke)? är det viktigt med ett budskap? kan att inte ha något budskap i sig vara budskapet? sätter du upp dina saker för andras skull eller för din egen?

...


/kl.

 

Post a Comment

<< Home